Een hele tijd geleden
maakte ik al eens pesto van boerenkool.
Toch kwam ik de laatste weken,
toen de palmkool veelvuldig in ons groentepakket zat,
niet op het idee
om er eens een lekker 'pesto'saus van te maken
voor over een bord spaghetti!
Gelukkig zwierf er ergens op internet
een zinnetje dat me wél op het idee bracht
en dus kan ik jullie nu verblijden
Spaghetti met saus van cavolo nero
Ingrediënten:
600 g tomaten
1 courgette
150 g palmkool (enkel het blad)
2 uien
2 tenen knoflook
1/4 cup edelgist
1/2 tl Keltisch zeezout
Bereiding:
Maak de uien, tomaten en courgette schoon en snijd ze in grove stukken.
Verdeel ze over een bakplaat en besprenkel ze met wat olie.
Hussel het zaakje even goed door elkaar, zodat alle groenten bedekt zijn met een laagje olie.
Pel de knoflooktenen en snijd ze doormidden.
Steek de stukken knoflook in enkele tomaten op de bakplaat.
Rooster de groenten bovenin de braadoven voor ongeveer een half uur.
Doe daarna de geroosterde groenten (inclusief het vocht op de bakplaat) in de keukenmachine en laat deze alles kort wat fijner malen. Dit kan natuurlijk ook met de staafmixer in een royale kom.
Voeg de edelgist toe en mix er een fijn sausje van.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Kook je spaghetti gaar en serveer deze rijkelijk voorzien van de 'pesto'saus.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten