Nee, dit gerecht
heeft niet alle kleuren van de regenboog.
Maar het bevat wel regenboogwortels
én de pompoen en knolselderij zorgen voor nog meer kleur
en dus leek de naam 'gebakken regenboogblokjes'
me wel van toepassing.
Natuurlijk mag jij het anders noemen,
als je je door de naam
maar niet ervan laat weerhouden
om dit gerecht te maken.
Het smaakt lekker hoor!
Gebakken regenboogblokjes
(4 porties)
Ingrediënten:
700 g bataat
450 g knolselderij
500 g (regenboog)wortel
1 flinke prei
2 tenen knoflook
250 g gehakt
wat zout
Bereiding:
Schil de bataat en knolselderij en snijd deze in even grote blokjes.
Was de wortels en snijd ook deze in dezelfde blokjes.
Verhit een eetlepel ghee of andere bakboter in een braadslede en doe de blokjes groente hierbij.
Schep alles even goed om, zodat de blokjes een laagje vet hebben, en schuif de braadslede dan voor 20 minuten bovenin de braadoven.
Haal dan de braadslede uit de oven en schep de inhoud een keer om.
Schuif de braadslede weer terug in de oven en bak voor nog eens 20 minuten.
Pel en snipper ondertussen de knoflook.
Was de prei en snijd deze in ringen.
Verhit wat olie in een pan en rul hierin het gehakt.
Doe na 5 minuten prei en knoflook erbij en schep alles goed om.
Laat bakken tot gehakt en prei bijna gaar zijn.
Doe dan de inhoud van de pan in de braadslede erbij en schep alles goed door elkaar.
Bak nog 5 tot 10 minuten bovenin de braadoven en dan is het klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten