vrijdag 22 april 2016

Kalkoenfilet met rijst, linzen en een saus van cacao

Onlangs bestelde ik rauwe cacaomassa
(gemalen cacaoboon)
om eens wat mee te experimenteren.


Het is zeker mijn bedoeling
te komen tot een recept
voor heerlijke chocoladedrink.
Maar eerst gebruikte ik
de volle cacaosmaak
om een tomatensaus mee te verrijken.


 
Kalkoenfilet met rijst, linzen en een saus van cacao
(2 personen)

Ingrediënten:
2 stuks kalkoenfilet
400 g gepelde tomaten
500 g ui
40 g rode linzen
20 g cacaomassa
80 g zilvervliesrijst
2 el knoflookboter

Bereiding:
Kook de rijst gaar.
Snijd de uien klein.
Verhit de knoflookboter in een pan en fruit hierin de uien.
Ik zet de pan hiervoor zo'n 25 minuten in de bakoven. Door de langzame garing krijgen de uien een heerlijke zoete smaak.
Haal de ui uit de pan en pureer dit met de tomaten tot een saus.
Bak de kalkoenfilet in dezelfde pan aan en voeg dan de saus, cacaomassa en rode linzen toe.
Laat dit minimaal een half uur pruttelen.
Serveer de kalkoenfilet met saus op een bedje van rijst en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten