Ze waren in de aanbieding,
de biologische yacon,
en dat leek me een mooi moment
om eens wat nader kennis te maken ;)
Rauw
smaakt de geschilde yacon lekker
in salades, of natuurlijk
zo uit het vuistje
(of met een lekker dipsausje).
Het recept wat ik met je wil delen
gaat echter uit van gekookte yacon,
Yaconsoep
(4 personen)
Ingrediënten:
700 g yacon
2 uien
1 teen knoflook
1 liter bouillon
1/4 tl nootmuskaat
snuf gemalen (staart)peper
zout naar smaak
Bereiding:
Schil de uien en snijd ze in ringen.
Snipper het teentje knoflook.
Schil de yacon en snijd ze in blokjes.
Stoof de ui, knoflook en yacon in wat olie in een pan.
Voeg de bouillon toe en de kruiden en laat dit koken tot de yacon gaar is.
Pureer de soep, proef en kruid eventueel nog wat extra.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten