zondag 24 april 2016

Appel-blauwe bes crumble

Er kwamen twee mannen terug
van een scoutingkamp
en ik besloot ze te onthalen
met een lekkere traktatie.

Ik gebruikte chufameel
voor de kruimellaag
en dit bleek een goed idee.
Chufa heeft van zichzelf een zoete smaak
waardoor je minder suiker kunt gebruiken
in dit baksel.


Het idee bleek zo goed
dat de ovenschaal al bijna leeg was
voor ik er een foto van kon maken!




Appel-blauwe bes crumble
(6 personen)

Ingrediënten:
4 appels
250 g blauwe bessen
100 g havermout
150 g chufameel
80 g suiker
100 g kokosolie
1 el kokosmeel
1/2 tl vanillepoeder

Bereiding:
Snijd de appels in stukjes.
Vet een ovenschaal (10x20cm) in en meng hierin de stukjes appel met de bessen en het kokosmeel en vanillepoeder.
Wrijf in een kom de andere ingrediënten met je vingers door elkaar tot je een kruimelig geheel hebt.
Verdeel de kruimels over de appels en blauwe bessen.
Schuif de ovenschaal bovenin de bakoven en bak de crumble daar in 40 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten