maandag 16 januari 2017

Chili wrapvulling met koolvis

Die heerlijke wraps van zaterdag
moeten natuurlijk gevuld worden.
Zoek je daar inspiratie voor?
Dan ben je hier vandaag
op het juiste adres!


Tenminste,
als je van pittig houdt
én van vis...
Alhoewel,
de hoeveelheid chipotle
pas je natuurlijk aan naar eigen smaak
en die vis
is ook makkelijk te vervangen
óf zelfs weg te laten!

Dat is eigenlijk ook mijn motto:
"Laat je nooit
iets voorschrijven door een recept!"
😉


Chili wrapvulling met koolvis
(voor minimaal 4 wraps)

Ingrediënten:
4 kleine rode bieten
1 ui
2 venkelknollen
2 el ghee
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl Keltisch zeezout
1/4 tl knoflookpoeder
1/2 gedroogde chipotle, fijngesneden (of meer of minder!)

Bereiding:
Pel de ui en snijd deze in halve ringen.
Bak deze in de ghee mooi glazig.
Schil de rode bieten en snijd ze in blokjes.
Snijd de stelen van de venkelknol en bewaar deze in de diepvries om een keer bouillon van te trekken.
Snijd de rest van de venkel in smalle repen.
Kook de biet en venkel samen beetgaar.
Giet dan af en voeg ze met de specerijen toe aan de ui.
Zet de pan in de kookoven en laat de smaken daar nog een half uur op elkaar intrekken.
Bak je koolvis gaar (of stoom, als je dat liever doet).
Vul je wrap met de vulling en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten