donderdag 26 januari 2017

Rode kool-soep

"Eten we paarse soep?!?"
"Ja. Die kleur hebben we nog niet gehad hè!
Kijk,
bijna dezelfde kleur als de tegels boven het aanrecht!"


Ik combineerde een aantal recepten
die ik op het wereldwijde web vond
en verraste mezelf, en de rest van het gezin,
met een heerlijk kruidig soepje.
Perfect voor een koude dag!




Rode kool-soep
(4 porties)

Ingrediënten:
Voor de soep:
600 g rode kool
4 stengels bleekselderij
2 rode uien
10 g verse gemberwortel
2 tenen knoflook
100 ml rode wijn
1 el citroensap
1 liter water
1 tl gemalen korianderzaad
1/2 tl gemalen komijn
snuf gemalen kruidnagel
snuf piment
1 tl Keltisch zeezout

Voor de topping:
2 grote goudrenetten
1 el rietsuiker
flinke klont kokosolie

Bereiding:
Pel en snipper de ui en fruit deze aan in wat olie.
Haal het velletje van de knoflooktenen en snijdt de tenen fijn.
Schep de knoflook even mee om met de ui.
Snijd de bleekselderij en in stukjes, snijd of schaaf de rode kool in dunne reepjes en snipper het stuk gemberwortel.
Voeg bleekselderij, rode kool en gemberwortel toe in de pan, evenals de specerijen (niet het zout) en bak het een paar minuten mee.
Voeg dan citroensap, rode wijn en water toe en breng het aan de kook.
Verhuis de pan naar de kookoven en laat de soep daar in 40 minuten gaar pruttelen.
Pureer de soep, proef en voeg naar smaak zout toe.
Zet de pan soep nog even terug in de kookoven zodat je de topping kunt bereiden.
Schil de goudrenetten en snijd ze in blokjes.
Verhit de kokosolie in een pan en bak de appel hierin aan.
Voeg na een minuut of twee de suiker toe en schep dit goed onder de appelblokjes.
Laat de appelblokjes in zo'n 10 minuten karameliseren.
Schep in elk bord of elke kom soep een lepel appelblokjes.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten