zondag 12 maart 2017

Kruidige rode kool schotel


Nog een halve rode kool
en flink wat aardappelen
waren er op voorraad.
Prima,
dan maken we daar toch iets mee!

De kids
die aanvankelijk niet zo enthousiast waren,
besloten het toch te proberen
en vonden het zowaar
toch lekker!


Tja...
zeiden we dat al niet?




Kruidige rode kool schotel
(4 porties)

Ingrediënten:
1/2 rode kool
1 kg aardappelen
1/4 c ghee
1 ei
250 g rundergehakt
2-3 grote uien
3 knoflooktenen
1/2 tl kaneel
1/2 tl komijn
gerookt zout

Bereiding:
Verwijder de harde kern uit de rode kool en eventueel de buitenste lelijke bladeren. Snijd de kool in smalle repen.
Doe de rode kool in een pan met een klein scheutje olie, een beetje water en de kaneel. Verwarm dit kort, al omscheppend, op de hete plaat en zet de pan dan voor een paar uur in de kookoven.
Schil de aardappelen, snijd ze eventueel doormidden of in vieren en kook ze gaar.
Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel en snipper de knoflook.
Verhit wat olie in een pan en fruit hier de ui in aan.
Voeg de knoflook toe en bak dit kort even mee.
Schep de ui en knoflook uit de pan en doe het gehakt in de pan.
Schep het gehakt om met de gemalen komijn en rul het gaar. Voeg op het laatst de ui en knoflook toe, en de rode kool.
Vet een ovenschaal in en schep het rode kool/gehaktmengsel erin.
Stamp de aardappelen fijn met de ghee en het ei en verdeel deze stamp over de rode kool.
Maal wat gerookt zout over de puree en schuif de ovenschaal bovenin de braadoven.
Laat de schotel hier in zo'n 20 minuten een mooi bruin korstje krijgen. Draai eventueel de schaal halverwege de tijd een keer om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten