vrijdag 24 maart 2017

Kruidige paksoi-currysoep


Het was eigenlijk
een gebrek aan inspiratie
dat me wat groenten en bouillon
samen in een pan deed gooien.

Bij het proeven
was er toch ineens een vonkje
en bleek het heel simpel
om van dit 'gebrek-aan-inspiratie-soepje'
een heerlijk kruidig soepje te maken.


En ongepland
bleek er zo
een verrassend goed passend
groen soepje
bij ons op tafel te staan
op St. Patricksday!
 

Kruidige paksoi-currysoep
(4-6 porties)

Ingrediënten:
650 ml kippenbouillon
1 flinke prei
1 struik bleekselderij
1 struik paksoi
1 chioggia biet
1-2 tl Indiaas currypoeder
1-2 tl Keltisch zeezout (als je bouillon nog niet gezouten is)

Bereiding:
Was prei, bleekselderij, paksoi en biet en snijd ze klein.
Verhit een lepel olie in een ruime pan en fruit de prei hierin aan.
Voeg de overige ingredienten en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
Doe een theelepel currypoeder in de pan en, als je bouillon nog niet gezouten is, een lepel zout.
Laat de soep nu minimaal een half uur in de kookoven pruttelen.
Pureer de soep en proef. Voor net wat meer kruidig en pit voeg je ook de andere lepel currypoeder toe.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten