Wat neem je mee
als je gaat picknicken
op een warm strand?
Ja, iets kouds natuurlijk!
Deze watermeloensoep
lest de dorst, voegt wat mineralen toe
en heeft een heerlijke complexe smaak!
Meer heb je niet nodig toch?
Koude soep van watermeloen
Ingrediënten:
1 kg watermeloen
100 g ui
100 g frambozen
sap van 1/2 limoen
1 el balsamico azijn
3 blaadjes basilicum
6 blaadjes munt
Bereiding:
Pel en snipper de ui.
Verhit wat olie in een pan en bak de ui hierin glazig.
Schil de watermeloen, verwijder eventueel de pitten, en snijd het vruchtvlees in stukken.
Doe de watermeloen, ui en overige ingredienten in een blender of keukenmachine (eventueel in 2 porties) of zet de staafmixer erop. Mix het tot een glad soepje.
Laat de soep goed koel worden in de koelkast alvorens je 'm serveert.
Tip:
Heb je nog watermeloen over? Schep er dan met een meloenlepel bolletjes uit en garneer hier de soep mee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten