dinsdag 4 juli 2017

Rozijnen-amandelspread

Dit recept
had ook prima gepast
in de rubriek 'Kiekjes op kliekjes'.

Ik maakte het namelijk
omdat ik van iemand
een flink overschot gewelde rozijnen kreeg
en dit niet zo snel
op een andere manier weggewerkt kreeg.


Vers gemaakt is de spread al erg lekker.
Maar na een dag of wat

ontwikkelt zich de smaak van amandelspijs
en wordt de spread eigenlijk
nog veel beter!

Met een goede blender of keukenmachine
stelt het maken van de spread niets voor.
Probeer het eens, zou ik dus zeggen.


Rozijnen-amandelspread

Ingrediënten:
2 delen gewelde rozijnen
1 deel amandelboter
evt. mespuntje zout
evt. wat olie

Bereiding:
Laat de rozijnen een nacht in water wellen.
Giet ze dan af en doe ze in een blender of keukenmachine.
Voeg de amandelboter toe en laat de machine een mooie spread draaien.
Heb je geen amandelboter in huis, maar wel rauwe amandelen? Maak dan zelf de amandelboter door de amandelen met een klein scheutje olie in de machine tot een smeuïg geheel te vermalen.
Bewaar de spread in een afgesloten potje in de koelkast.


Tip:
De spread is lekker op brood of op de pannenkoek en is ook te gebruiken als zoetstof in een recept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten