dinsdag 21 juli 2015

What's cooking op 21 juli 2015: Gesneden aardappel met bloemkool en burger

Ernst had wel zin in de bloemkool
die vandaag in het groentepakket zat.
Bloemkool werd het dus!



 We aten er zelfgemaakte gehaktburgertjes bij
en aardappel.


De aardappel wordt erg lekker zo!
Hoe je dat doet?
Je borstelt de aardappel goed schoon,
legt hem dan op de snijplank
en snijdt 'm voorzichtig in.
Let op, 
want aan de onderkant moeten de plakjes vast blijven zitten!


Dan leg je de aardappel in een blik, schaal of op een plaat
die de oven in mag
en druppelt er boter en/of olie overheen.
Maal er wat zout en peper overheen
en schuif de aardappel
voor zo'n 40 minuten
bovenin de braadoven
(voor niet AGA-bezitters: op 220 C).
Smullen maar!


Voor de lunch
gebruikten we ons megagrote tosti-ijzer
(=AGA van 1,5 meter breed)
voor een naar verhouding
ook megagrote tosti!




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten