woensdag 14 juni 2017

Bloemkool-omelet





Ziet er mooi uit toch!
En dan nog lekker ook!
Veel meer wil je toch niet van een recept?



Bloemkool-omelet
(4 porties)

Ingrediënten:
500 g bloemkool
1 grote ui
1 flinke knoflookteen
1 tl kurkuma
2 el olie
280 ml havermelk
5 eieren
3 el kikkererwtenmeel
1/5 tl baksoda
1 el vers duizendblad
1 el verse peterselie
handje sla

Bereiding:
Ontdoe de bloemkool van stronken bladeren en snijd de bloemkool dan in smalle plakken.
Doe deze plakken in een ovenschaal en vul aan met (in ringen gesneden) ui en in plakken gesneden knoflook.
Sprenkel er wat olie overheen en de kurkuma en hussel het even goed door.
Rooster dit dan 15 minuten bovenin de braadoven.
Mix de melk, eieren, baksoda en het kikkererwtenmeel tot een glad sausje.
Giet dit sausje in de ovenschaal.
Snijd de blaadjes van het duizendblad, de peterselie en de sla in reepjes en meng deze met de overige inhoud van de ovenschaal.
Schuif de schaal op de bodem van de braadoven en bak de inhoud daar 10 minuten.
Verhuis de ovenschaal dan naar een plek hoog in de bakoven en bak de omelet daar in ongeveer 20 minuten verder af.
Snijd in mooie stukken en geniet van het plaatje! En de smaak natuurlijk ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten