vrijdag 2 juni 2017

Linzen-rabarberstoof


Natuurlijk hebben we wel wát oogst
van de rabarber in onze tuin,
maar het is echt te weinig
om eens goed te experimenteren met deze groente.

Toen dus laatst
de bio-winkel de rabarber in de aanbieding had,
sloeg ik wat in
met het plan de mooie stengels
eens in een hartig recept te verwerken.



Tijdens een inspiratietocht op internet
ontdekte ik dat de plant
in de regio van Iran in stoofpotten wordt verwerkt.
Mijn brein sloeg aan het associërenmet het onderstaande recept als resultaat.

Iets heel anders
dan de geijkte rabarber(/aardbei)-crumble
maar een absolute aanrader!


Linzen-rabarberstoof
(3 porties)

Ingrediënten:
400 g rabarber
100 g bataat
150 g beluga linzen
250 g kalkoenfilet
100 g ui
70 g rozijnen
3 knoflooktenen
1/2 el milde mosterd
1/2 tl gemalen komijn
1 el vers geraspte gember
1 tl vers geraspte kurkuma
1/4 tl gesnipperde chilipeper
handje peterselie
600 ml water
2 el ghee

Bereiding:
Bereid eerst alles voor:
Was de stengels rabarber en snijd ze in fijne reepjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de bataat en rasp deze op een grove rasp.
Doe hetzelfde met de gember- en geelwortel, maar dan op een fijne rasp. Snipper de peper. Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
Verhit nu in een ruime pan de ghee.
Fruit de ui hierin aan.
Voeg de blokjes kalkoenfilet toe, met de knoflook en de mosterd en bak dit 5 tot 10 minuten mee.
Voeg de rabarber en bataat toe, evenals de komijn, gember, geelwortel, en chilipeper.
Bak dit 5 minuten mee, terwijl je het continu omschept.
Voeg dan de linzen, de rozijnen en het water toe en breng het water aan de kook.
Zet de pan in de kookoven en laat de linzen hier in ongeveer 20 minuten gaar stoven.
Proef de stoofschotel en breng eventueel nog met wat zout op smaak.
Strooi voor het serveren nog wat peterselie over het gerecht.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten