zondag 22 maart 2015

What's cooking op 22 maart: Witte kool schotel

Tot nu toe werd witte kool bij ons
eigenlijk altijd verwerkt met kerrie en rijst
of gepulverd
als rijst gebruikt in de nasi.
Vandaag wilde ik echter wat anders.

 
Ik schilde wat aardappels
en sneed ze in blokjes.
In een braadslede werden ze gehusseld
met olie, paprikapoeder, Keltisch zeezout, 
peper, gerookte paprikapoeder en oregano.
Zo schoven ze voor zo'n 40 minuten
op de bovenste richel van de braadoven.


Ondertussen braadde Ernst wat gehakt rul.
We voegden er twee uitjes,
twee geroosterde teentjes knoflook
en de fijngesneden witte kool aan toe.
Ook hier ging nog gerookte paprikapoeder onderdoor,
evenals een klein beetje piment en gemalen komijn.
De witte kool mocht een kwartiertje garen in de bakoven.



Uiteindelijk ging het gehakt/kool-mengsel
in de braadslede bij de aardappelblokjes
en schoof de braadslede nog vijf minuten
midden in de braadoven.

Iedereen aan tafel!
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten