zondag 2 april 2017

Zwarte rijst met paksoi en koolrabi


Het zag er niet lekker uit,
vonden de kinderen
toen de deksel van de pan afging.
Gelukkig
probeerden ze het wel
en bleek het zowaar
tóch lekker ;)



Zwarte rijst met paksoi en koolrabi
(3 porties)

Ingrediënten:
2 grote uien
1 paksoi
1 koolrabi
2 knoflooktenen
150 g gekookte zwarte rijst
1 tl djahe
1 el ahornsiroop
snuf staartpeper

Bereiding:
Pel en snipper de uien, en fruit ze aan in wat olie in een pan.
Snijd ondertussen de paksoi en koolrabi fijn (de koolrabi eerst schillen!).
Pel de knoflooktenen en snijd ze heel fijn.
Voeg de knoflook, koolrabi en paksoi toe in de pan.
Doe de djahe, ahornsiroop en gemalen peper erbij er meng alles goed onder elkaar.
Laat een minuut of tien bakken.
Schep dan de gekookte zwarte rijst erdoorheen en bak deze nog zo'n 10 minuten mee.
Serveer bijvoorbeeld met een gebakken zalmfilet of iets anders van je gading.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten