maandag 10 april 2017

Tomatensoep

 We hadden een feestje
en dat betekent:
heel wat monden te voeden.


De keus viel deze keer op soep;
tomatensoep
en courgettesoep.
Afgaande op de complimenten
en het aantal keer
dat de gasten terugkwamen met hun kom
concludeer ik
dat ze allebei heerlijk waren.
(En natuurlijk heb ik dat ook zelf geproefd)

Vandaag deel ik met jullie
het recept van de tomatensoep.
Over een paar daagjes
kun je hier ook het recept
van de courgettesoep (met kerrie en kokosmelk, mjam) vinden.
Doe er je voordeel mee ;)


Tomatensoep
(grote pan)

Ingrediënten:
1,3 liter ingekookte tomatensaus
150 g bleekselderij
150 g ui
20 g miso-pasta
10 g verse knoflook
0,5 liter water
2 el suiker

Bereiding:
Pel de ui, snijd deze fijn en fruit 'm aan in wat olie.
Snipper ondertussen de verse knoflook (of een gedroogde knoflookteen).
Was de bleekselderij en snijd deze in smalle stukken.
Voeg de knoflook, bleekselderij en miso toe in de pan en schep dit goed door elkaar heen.
Voeg dan de ingekookte tomatensaus toe, breng aan de kook en zet de soep in de kookoven.
Laat de smaken daar minimaal een uur op elkaar intrekken.
Pureer de soep met de staafmixer of in de blender of keukenmachine.
Als de soep te dik is, kun je nu wat water toevoegen.
Proef de soep en voeg eventueel wat suiker toe.
Laat de smaken nog even intrekken en serveer dan.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten