maandag 2 oktober 2017

Gebakken aardappel en bloemkool, bedekt met ei


Soms moet het simpel,
zonder al teveel nadenkwerk over geschikte combinaties,
zonder verschillende bereidingen,
maar natuurlijk wel lekker
en voedzaam!

Dit recept is er zo een.
Naar smaak aan te passen met andere groenten
en uit te breiden met vlees, vis
of blokjes tofu of tempeh.



Gebakken aardappel en bloemkool, bedekt met ei
(4 porties)

Ingrediënten:
1 kg aardappelen
grote bloemkool
1/3 - 1/2 c ketchup (ik gebruikte ketchup die ik zelf maakte, ongeveer naar dit recept)
6 eieren
paar plakken kaas

Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van zo'n 2 cm doorsnede.
Verdeel de bloemkool in roosjes, zodat deze qua maat bij de aardappelblokjes passen.
Bekleed een grote braadslede met bakpapier en verdeel de aardappelblokjes en bloemkool hierin.
Besprenkel met wat olie en schep even om
Bak 15 minuten boven in de braadoven.
Haal de braadslede uit de oven en schenk de ketchup erin, schep weer goed door en bak het dan 10 minuten bovenin de braadoven.
Hierna breek je de eitjes boven de braadslede, zo dat overal ei bovenop ligt.
Leg eventueel wat plakken kaas bovenop.
Bak het ei in 5 tot 10 minuten bovenin de braadoven gaar.
Eet smakelijk!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten