vrijdag 20 oktober 2017

Ultragele pompoensoep

Het is herfst
en het weer is er naar!
Tijd voor een gezellig avondje met vrienden
en een verwarmende kom soep!


Deze pompoensoep
is precies die verwarmende soep
die je nodig hebt.
En fluweelzacht op de tong.
Met een kleurtje dat concureren
met al die prachtige herfsttinten aan de bomen!


Het recept hieronder
maakt een flinke pan soep!
Laat buiten die stormwind nu maar razen...


Ultragele pompoensoep
(10+ kommen)

Ingrediënten:
1300 g pompoen
200 g winterpeen
2 grote uien
2 tenen (geroosterde) knoflook
5 g geelwortel
5 g chilipeper
1/2 tl paprikapoeder
1/2 el Keltisch zeezout (als je ongezouten bouillon gebruikt)
2 liter runderbouillon (ongezouten)

Bereiding:
Schil de pompoen (als dit nodig is), verwijder het zaad en snijd de pompoen in blokken. Zet even apart.
Pel en snipper de ui.
Verhit wat ghee in een grote pan en fruit hierin de ui aan.
Snijd de wortel in blokjes en doe deze, met de blokken pompoen, bij de ui in de pan. 
Knijp ook de knoflooktenen erboven uit en bak dit alles 5 à 10 minuten. 
Snijd de geelwortel fijn, evenals de chilipeper en voeg de stukjes toe aan de pan. 
Voeg ook de paprikapoeder en het zout toe en schep het goed om.
Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
Laat de soep minimaal een half uur in de kookoven doorsudderen.
Pureer de soep daarna met staafmixer, proef en kruid, als dit nodig is, nog wat af.
Geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten