maandag 30 oktober 2017

Spaghettipompoen met botervis in tomatensaus


Op de pompoendag bij Winery&Herbs
wist ik gelukkig eindelijk weer eens
een spaghettipompoen te verkrijgen.

Tot horror van de kinderen
kocht ik er meteen twee.
Maar goed, sinds Halloween is overgewaaid uit de VS
is die link tussen pompoen en horror
in deze dagen sowieso alom aanwezig ;)


Met een van de spaghettipompoenen
maakte ik onderstaand recept.
En de volwassenen hier in huis
vonden het erg lekker!


Spaghettipompoen met botervis in tomatensaus
(4 personen)

Ingrediënten:
1 spaghettipompoen
5 tomaten
3 tenen knoflook
1 flinke prei
500 ml tomatensaus
200 g prei
peper en zout

Bereiding:
Snijd de spaghettipompoen in twee helften en verwijder de zaden en draden.
Smeer de snijvlakken heel licht in met olie en leg de helften dan met de snijkant op een bakplaat.
Schuif de pompoen zo hoog mogelijk in de bakoven en bak deze daar in zo'n 45 minuten gaar. Je kunt nu met een vork 'spaghetti' trekken van het vruchtvlees.
Snijd de prei in ringen en fruit deze aan in een ruime pan met wat olie.
Snipper de knoflooktenen en bak deze even mee.
Snijd de tomaten in blokjes en doe deze ook in de pan.
Maal er wat peper en zout overheen en bak het geheel even.
Leg de botervis op het groentemengsel in de pan en giet de tomatensaus eroverheen.
Breng aan de kook en laat de vis, met de deksel op de pan, in de kookoven gaar pocheren.
Schep de pompoenspaghetti op borden en schep de tomatensaus eroverheen. Leg er ook wat stukjes vis op.
Eet smakelijk!

Tip:
Omdat onze kids liever gruwelden in plaats van te eten, hadden Ernst en ik de volgende dag nog ieder een bord van deze spaghetti.
Ik verwarmde het toen opnieuw in de oven, deze keer met feta erdoorheen en geraspte boerenkaas erop. Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten