dinsdag 10 oktober 2017

Paksoi gesmoord in sinaasappel-ui saus

Zoet, zout,
zacht én met bite;
dit gerecht met paksoi
heeft het eigenlijk allemaal in zich.


De sinaasappel/ui-saus
vormt een niet alledaagse combinatie.
Maar trouwe lezers weten ondertussen wel
dat niet alledaagse combinaties
hier alledaagser zijn
dan voor de hand liggende combi's ;)

Ik hoop je te inspireren!



Paksoi gesmoord in sinaasappel/ui-saus
(3 porties)

Ingrediënten
3/4 c zilvervliesrijst
1 flinke struik paksoi
3 uien
1 sinaasappel
1/2 el rietsuiker
1 el tamari
50 g pompoenpitten
50 g zonnebloempitten
25 g sesamzaad
1 teen knoflook
pistachenoten naar smaak

Bereiding:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel en snipper de ui en bak deze langzaam glazig in een pan met wat olie.
Mix dan de ui met het vruchtvlees van de sinaasappel en de suiker en tamari tot een sausje.
Snijd de paksoi in smalle repen.
Verhit wat olie in een ruime pan en laat de paksoi hierin, al omscheppend, wat slinken.
Pel de knoflook en snijd deze fijn.
Schep de knoflook met de paksoi mee om.
Voeg dan de sinaasappel/ui-saus toe aan de paksoi, doe de deksel op de pan en laat de paksoi in de kookoven, of onderin de bakoven, gaar stoven.
Rooster in een droge hete koekenpan pompoenpitten, sesamzaad en zonnebloempitten.
Schep de geroosterde pitten door het paksoi-mengsel en serveer dit met de rijst en eventueel nog wat pistachenoten bovenop (een aanrader!).
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten