zaterdag 24 februari 2018

Hartige knolselderij-bloemkoolsoep

Koning Winter rijdt weer door het land!
Of is het de ijskoningin?
Misschien rijden ze deze keer wel samen uit
om inderdaad die -10 C te gaan halen!


In ieder geval is bij zo'n temperatuur
een lekker verwarmend soepje wel op zijn plaats.
Daarom vandaag het recept
voor een heerlijk hartige knolselderijsoep.
En dan geef ik je maandag

óók nog mijn recept voor erwtensoep
zodat de vrieskoude op jou geen vat gaat hebben!
Deal?


Hartige knolselderij-bloemkoolsoep




Ingrediënten:
400 g knolselderij
60 g bloemkool(steel)
2 uien
800 ml water
2 tl suiker
1 tl Keltisch zeezout
snuf nootmuskaat

Bereiding:
Pel en snipper de ui.
Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui aan.
Schil de knolselderij en snijd deze in dobbelstenen.
Doe hetzelfde met de steel van de bloemkool (of gebruik bloemkoolroosjes).
Doe knolselderij en bloemkool bij de ui en schep het even om.
Voeg de suiker toe en schep alles weer goed om. Laat het zo een minuut of 5 bakken.
Voeg water, zout en nootmuskaat toe en breng het aan de kook.
Verhuis de pan naar de kookoven en laat de soep daar een half uur garen.
Pureer de soep en breng deze eventueel nog wat verder op smaak.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten