dinsdag 3 november 2015

What's cooking op 3 november 2015: Burgers, bakaardappeltjes en fruitige sla

Op de fruitschaal,
of eigenlijk: fruitschalen, 
lagen een peer, een kaki en wat kiwi's 
overrijp te worden.

Ik sneed ze daarom in stukjes,
husselde er wat chiazaad doorheen
en mixte het met in reepjes gesneden sla.



Bij deze fruitige sla
aten we een gehaktburgertje.
Ik heb er twee weken geleden
weer een stuk of dertig gekneed,
dus we hebben voorlopig nog een voorraad.





Een kilo aardappels werd geschild

en in blokjes gesneden.
Bedekt met wat knoflookghee,
bakten de blokjes bruin in de oven.


Oh ja,
ik sneed ook nog een ui in ringen
en ik gaarde de ringen heel langzaam
(in een half uur op een rooster op de bakovenvloer),
waardoor ze als zoete snoepjes
in onze mond naar binnen gleden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten