maandag 16 november 2015

What's cooking op 16 november 2015: Curry met zalm en bloemkoolrijst


Ik liet de blender
een bloemkooltje en twee winterpenen
verpulveren tot 'rijst'
en zette dit apart.
Het doel was
deze rijst zo goed op smaak te brengen
dat er geen kind naar zou kraaien ;)


Een restje pizzasaus van gisteren
ging hierna in de blender,
samen met twee bladeren groenlof,
200 ml kokosmelk,
een stuk gemberwortel en een stuk geelwortel,
wat gesnipperde rode peper,
amandelen,
twee tenen geroosterde knoflook
en vers gemalen zout.
Daarmee was ook de saus zover klaar.


Ik snipperde een ui
en fruitte die heel langzaam gaar.
De 'rijst' ging erbij en,
bestrooid met wat gemalen komijnzaad,
kort opgebakken.
Hierna ging de saus erbij
en mochten de smaken een tijdje intrekken.

Op het laatst
werden de zalmfilets gebakken,
lekker bestrooid met wat Keltisch zeezout.
Mmm...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten