Milde currry
met najaarsgroenten
Ingredienten:
1 pastinaak, in plakjes
1 winterpeen, in plakjes
1 ui, in halve ringen
2 tenen knoflook, in plakjes
2 aardappels, in blokjes
2 cm gemberwortel
4 cm geelwortel
rode peper, naar smaak
1 blikje tomatenpuree
2 tl zout
50 gram amandelen (of amandelmeel)
50 ml kokosolie, extra vergine
1 tl komijnpoeder
1 blik kokosmelk
Bereiding:
Snijdt de pompoen, pastinaak, peen, ui, aardappels en knoflook zoals aangegeven.
Doe dit in de grote braadslede en hussel er een paar eetlepels extra vergine kokosolie door, zodat alles bedekt is.
Rooster dit 40 minuten boven in de braadoven en vergeet niet tussendoor alles 1 of 2 keer om te scheppen.
Pureer en mix de gemberwortel, geelwortel, peper, tomatenpuree, zout, amandelen, kokosolie, komijnpoeder en kokosmelk in de blender (of iets anders).
Doe de geroosterde groenten in een grote pan en schep hier de curry'pasta' doorheen. Laat het geheel in de kookoven nog minimaal een uur nasmoren.
Variatietip:
-Ook andere groenten zijn lekker in deze curry, bijvoorbeeld broccoli of bonen.
-Geen zin in vegetarisch (veganistisch zelfs)? Dan kun je bijvoorbeeld ook stukjes kip aanbraden en dit mee laten smoren.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten