vrijdag 18 december 2015

Nasi savooi

De savooikool verdwijnt hier eigenlijk altijd in een nasi-schotel.
Zo vinden we die kool nou eenmaal het lekkerst.

Voor jullie vandaag het recept,
ook van de satésaus!



Nasi savooi
(4 personen)

Ingrediënten:
150 g rijst
200 g kip
savooikool
2 stengels prei
1 teen knoflook
1 el ghee
2 el kokosolie, extra vergine
1 el miso-pasta
1/2 tl kurkuma (geelwortel)
1/2 tl djahe (gember)
1/2 tl ketoembar (koriander)
1/2 tl djintan (komijn)
1/2 tl sereh (citroengras)
staartpeper
Keltisch zeezout

Bereiding:
Kook de rijst gaar.
Snijd de kip in stukjes en kruid deze met kurkuma en een flinke snuf gemalen staartpeper.
Braad de kipstukjes aan in de ghee. Ik gebruikte hiervoor de braadslede, die ik op de onderste richel in de braadoven schoof.
Snijd de savooikool, de stengels prei en de knoflook fijn.
Voeg de kokosolie bij de aangebraden kip en voeg dan de groenten toe.
Verwarm de groenten al omscheppend kort mee.
Voeg dan de miso en de overige kruiden toe en laat het geheel in zo'n tien minuten garen op de onderste richel van de braadoven.
Als de rijst gaar is, voeg je deze toe aan het kip-groentenmengsel.
Bak het kort even op.




Wil je er net als wij satésaus over serveren,
dan zou je het volgende recept kunnen gebruiken.

Satésaus

Ingrediënten:
2 flinke scheppen pindakaas
2 el vocht van zoetzuur (bijvoorbeeld augurken)
50-100 ml water
scheut sojasaus
1/2 tl sambal
1/2 tl djahe
1/2 tl ketoembar
1/2 tl knoflookpoeder

Bereiding:
Doe een bodempje water in de pan en voeg de pindakaas toe.
Roer dit goed onder elkaar, terwijl je het op de sudderplaat verwarmt.
Voeg al roerende het vocht van de augurken toe, de sojasaus, sambal en kruiden.
Als de saus te warm wordt op de sudderplaat, kun je de pan even tussen de platen in zetten.
Nu kun je de saus gaan afwerken. Is de saus te dik, voeg dan nog wat water toe. Is de saus te dun, voeg dan nog wat pindakaas toe. Proef en voeg naar smaak nog wat meer van de kruiden, sojasaus of sambal toe.


Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten