donderdag 18 februari 2016

Boerenkoolpesto stamp

Boerenkoolstamp
dat kennen we hier in Nederland wel ;)
Ik gaf er mijn eigen draai aan
door eerst van boerenkool een pesto te maken
en die daarna met de aardappels mee te stampen.


Het resultaat?
Verrassend...
Lekker!


Boerenkoolpesto stamp
(3 personen)

Ingrediënten:
700 g aardappelen
50 g boerenkool + extra voor:
1 portie boerenkoolpesto
2 uien
100 g gerookte bacon in blokjes

Bereiding:
Kook de aardappelen gaar.
Bereid in de tussentijd de pesto volgens dit recept. Voeg van het hennepzaad, zonnepitten, edelgist en citroensap elk 1/2 el extra toe aan het recept, alsmede drie walnoten.
Snipper de ui en fruit deze aan tegelijk met de baconblokjes.
Ontdoe de boerenkool van de dikke nerven en spoel het blad goed af.
Voeg de boerenkool toe aan de ui en bacon en verwarm deze even mee.
Prak de gekookte aardappelen fijn met de pesto. Als je de stamp wat smeuïger wilt, kun je nog wat melk, boter of een ei toevoegen.
Serveer boerenkoolblad, ui en bacon bovenop de stamp en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten