liet ik me inspireren
door het recept wat de tuinder erbij gaf.
De mosterd en het gerookt paprikapoeder wat ik eraan toevoegde
gaf de knolselderijsoep nog net een extra kick
en dat bleek heerlijk!
Knolselderijsoep
(4 personen)
Ingrediënten:
800-1000 g knolselderij
200 g prei
1 liter bouillon
2 el ghee
1 el mosterd
2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl gerookt paprikapoeder
snuf witte peper
200 g ham (in blokjes of reepjes)
1 appel
Bereiding:
Maak de prei schoon en snijd deze in fijne ringen.
Verhit de ghee in een pan en fruit hierin de prei aan.
Snijd ondertussen de knolselderij in blokjes.
Voeg deze bij de prei en bak ze een paar minuten mee.
Voeg de bouillon, mosterd, gerookt paprikapoeder, peper en het zout toe en breng aan de kook. Let op: ik gebruikte ongezouten bouillon. Is jouw bouillon wel gezouten, pas dan de hoeveelheid zout die je toevoegt aan!
Laat de soep in de kookoven sudderen tot de knolselderij gaar is.
Pureer dan de soep, proef voorzichtig en voeg eventueel nog extra mosterd, gerookt paprikapoeder of zout toe en plaats de pan dan terug in de kookoven.
Bak nu de ham even aan en laat deze op wat keukenpapier uitlekken.
Snijd de appel in fijne reepjes.
Schep de soep in borden of kommen en garneer met de appel en ham.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten