zaterdag 6 februari 2016

Linzenpasta met boerenkool


Hè, was ik toch bijna de boerenkool vergeten!
Die zat vorige week in het groentepakket
en moet natuurlijk wel verwerkt worden.

Ik verdeelde de boerenkool in drie ongelijke delen.
Eén deel werd vermaakt tot deze heerlijke pesto,
een kleiner deel ging in de oven om in chips te transformeren
en het grootste deel van de boerenkool maakte ik als avondmaal
met een pasta van rode linzen.

 

Linzenpasta met boerenkool
(3 personen)

Ingrediënten:
150 g pasta van rode linzen (Healthy Planet)
100 g boerenkool
250 g rundergehakt
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
2 el boerenkoolpesto
1 1/2 el citroensap
1/2 tl Keltisch zeezout

Bereiding:
Bak het gehakt rul en snipper ondertussen de ui en knoflook.
Voeg de ui en knoflook toe aan het gehakt en bak het even mee.
Voeg boerenkool, pesto, citroensap en zout toe, schep het geheel even om en warm de boerenkool even mee.
Kook in 5 minuten de pasta van rode linzen gaar. Let op dat je de pasta niet langer kookt, want dan worden de spiraaltjes echt te zacht.
Schep de pasta door het boerenkool-gehaktmengsel en serveer.

Tip:
Serveer deze pasta met zelfgemaakte boerenkoolchips en geroosterde boekweit en sesamzaad. Erg lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten