zondag 27 maart 2016

Broccoli met wortel-ui-saus



Oewie,
deze combinatie is zeker voor herhaling vatbaar!

En...
ik weet zeker dat deze dikke saus
bij veel meer dingen lekker is,
 misschien zelfs wel als dipsaus
bij je borrelhapjes.

Gewoon proberen dus!



Broccoli met wortel-ui saus
(3-4 personen)

Ingrediënten:
250 g kipfilet
200 g rijst
1 flinke broccoli
3 middelgrote uien
1 flinke peen
1 sinaasappel
1 el ketjap manis
1 tl gemberpoeder

Bereiding:
Kook de rijst gaar.
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stam en snijd deze in stukjes. Kook dit samen gaar.
Snijd de uien klein en fruit deze aan in wat olie.
Snijd de peen in dunne plakjes en gaar deze mee met de ui. Het liefst lekker lang onderin de bakoven want dan krijgt de ui de tijd die heerlijke zoete smaak te ontwikkelen.
Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze gaar.
Meng de kipfilet met de rijst en de broccoliroosjes.
Doe de rest van de broccoli met ui, peen, sinaasappel, ketjap en gemberpoeder in de blender of keukenmachine en laat de machine er een sausje van draaien.
Schep een beetje van de saus door het broccoli-rijstmengsel en serveer de rest erbij.
Smakelijk!

Tip:
Lekker met een topping van geroosterde boekweit en sesamzaad.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten