dinsdag 15 maart 2016

Boekweitsalade met witlof, broccoli, zalm en ei


 Er lag broccoli,
maar die was niet groot genoeg
om met z'n vieren van te eten.
Er lag witlof,
maar niet voldoende voor ons vieren.
 Viel daar een combinatie van te maken?

Ja hoor!
En nog een lekkere ook ;)
 

Boekweitsalade met witlof, broccoli, zalm en ei
 (4 personen)

Ingrediënten:
broccoli
2 stronken witlof
4 eieren
2 blikjes zalm
75 g boekweit
3 flinke lepels mayonaise
1/4-1/2 tl worcestershire saus

Bereiding:
Kook de eieren hard en de boekweit gaar.
Snijd de broccoli in roosjes en eventueel de steel (geschild) in stukken.
Kook de broccoli in een paar minuten nét beetgaar.
Snijdt de witlof in smalle reepjes.
Verwijder velletjes en graatjes van de zalm en meng deze met mayonaise en worcestershire saus tot een goed smeuïge salade.
Prak de eieren fijn en meng deze door de salade.
Meng de witlof en boekweit erdoorheen en schep er als laatste voorzichtig de broccoli door.
Eet smakelijk!


Tip:
Bestrooi de salade met wat gehakte nootjes of geroosterd sesamzaad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten