vrijdag 11 maart 2016

Hartige zalm-pastinaakkoeken


Een tijdje geleden deelde ik het recept
Drie van de vier mensen hier in huis
werden daardoor een stuk positiever over pastinaak.
Natuurlijk 
wilde ik nummer vier ook overtuigen
en daarom besloot ik 
een andere variant van de koeken te maken.


Hartige zalm-pastinaakkoeken
(ong. 16 stuks)

Ingrediënten:
450 g pastinaak
550 g aardappel
200 g gerookte zalm in blokjes
1 ei
50 g gehakte pinda's
1 el mosterd
1 tl zout
versgemalen peper

Bereiding:
Maak de pastinaak en aardappel schoon en snijd deze in blokjes. Kook ze in zo'n 15 minuten gaar.
Laat de pastinaak en aardappel wat afkoelen en stamp ze dan fijn met mosterd, ei en zout en peper.
Snijd de gerookte zalm in snippers en hak de pinda's grof.
Meng dan de zalm en pinda's door de stamp.
Zet de stamp koud weg om even op te stijven.
Na ongeveer een uur is de stamp stevig genoeg om er koeken van te kunnen vormen.
Leg een bake-o-glide op de sudderplaat en bak hierop 3 of 4 koeken tegelijk goudbruin.

Eet smakelijk!
 
Tip:
Ook lekker met sesamzaad in plaats van pinda's! Rooster het sesamzaad even in een droge hete koekenpan en meng het dan door de stamp.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten