woensdag 25 mei 2016

Gehaktrolletjes van koolrabi-blad

Ik nam een mooie paarse koolrabi mee
van de veldwinkel
en vroeg me toen af:
Kun je het blad eigenlijk ook eten?


Een zoektocht op internet leerde me
dat een koolrabi boordevol goede stofjes zit
en de bladeren zelfs
een nog grotere dichtheid van deze stofjes bevatten.


Haast je dus naar de markt of winkel
en koop voor jezelf en je liefsten
koolrabi's mét blad.
Vanavond eten jullie
deze heerlijke



Gehaktrolletjes van koolrabi-blad
(2-3 personen)

Ingrediënten:
8-10 grote koolrabi bladeren

Voor de vulling:
250 g rundergehakt
150 g wortel
150 g prei
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl gerookt paprikapoeder

Voor de saus:
1/2 cup yoghurt
2 eieren
2 el edelgist
2 el kokosolie

Bereiding:
Rasp de wortel en snijd de prei fijn.
Bak het gehakt rul en voeg dan wortel, prei en specerijen toe.
Gaar het geheel.
Vet een ovenschaal in om de rolletjes in te leggen.
Schep op elk koolrabi-blad wat van het gehaktmengsel en rol het blad op. Leg de rolletjes naast elkaar in de ovenschaal.
Klop de eieren los en meng ze met de yoghurt, edelgist en olie.
Giet dit sausje over de rolletjes en bestrooi de rolletjes eventueel nog met wat geraspte kaas.
Laat de koolrabi-rolletjes in het midden van de braadoven in zo'n 10 tot 15 minuten garen.
Dat ziet er goed uit hè? Eet smakelijk!
 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten