woensdag 11 mei 2016

Kruidenbonbon met kiwi en gelatine

Ik besloot wat kiwi's te verwerken
tot gelatinesnoepjes,
aangezien onze snoepjesvoorraad
tot nul gereduceerd was.
 
In plaats van het standaard te houden
met enkel fruitpuree/sap en eventueel zoetstof,
gebruikte ik deze keer ook wat specerijen.
 
 
De kiwi geeft een bepaalde prikkel in de snoepjes,
waar je van moet houden.
Dat doen kiwi's nu eenmaal...
Maar wow,
wat een smaakexplosie geven al deze ingrediënten samen!
 
 
Kruidenbonbon met kiwi en gelatine
 
Ingrediënten:
4 kiwi's
1 sinaasappel
1/4 cup honing
1/2 tl kaneel
1/2 tl gemberpoeder
1/4 tl kurkuma
3 el gelatine
optioneel: wat gele lintbloemen van de paardenbloem (niet met knop en al!)
 
Bereiding:
Schil de sinaasappel en eventueel de kiwi's.
Blender sinaasappel en kiwi (en eventueel paardenbloem) samen tot een puree.
Doe de puree in een pannetje en verwarm deze met de honing op zacht vuur. Zorg dat de honing goed opgenomen wordt.
Roer de kaneel, kurkuma en gember er doorheen en haal de pan van het vuur.
Strooi met kleine beetjes de gelatine in de puree terwijl je blijft roeren. Geef de gelatine niet de kans om te klonteren.
Schenk het mengsel in een schaaltje en zet het in de koelkast of diepvries om op te stijven.
Als het opgesteven is, kun je het in blokjes snijden.
Bewaar in de koelkast!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten