Oewie!
Wat is deze cheesecake
met melkkefir en cashewcream lekker!
Zo lekker
dat zelfs zoonlief die niet van cashewnoten en amandelen houdt,
het overheerlijk vond
(maar hij wist ook niet wat erin zat).
Ik maakte nu een smaakcombinatie
van mango en cacaoboter,
maar je kunt er zeker van zijn
dat er nog andere variaties op dit recept zullen volgen.
Het is te lekker
om niet flink mee te experimenteren.
Ik heb nu al zin
in de volgende smaak ;)
Kefir-cheesecake met mango en witte chocolade
(6 porties)
Ingrediënten:
Voor de bodem
2/3 cup dadel
1/2 cup havervlokken
1/2 cup amandelen
1 el olie
snuf zout
Voor de vulling
1 cup geweekte rauwe cashewnoten
1/2 cup melkkefir
1/2 cup mango
3 el cacaoboter
2 el ahornsiroop
1 tl vanillepoeder
1/4 tl zout
Voor de topping
de rest van de mango
Bereiding:
Laat de rauwe cashewnoten enkele uren weken in ruim water en giet daarna af.
Laat de cacaoboter smelten in een schaaltje achterop de AGA.
Maal de dadels fijn in een keukenmachine tot de machine er een bol van maakt.
Haal de dadels dan uit de machine en doe de havervlokken en amandelen erin.
Maal de amandelen en havervlokken tot meel en voeg zout en olie toe.
Doe de dadels er weer bij en laat de machine er een plakkerig kruimeldeeg van draaien.
Druk het deeg in je vorm (of vormpjes) en laat opstijven in de vriezer.
Doe nu alle ingredienten voor de vulling in de keukenmachine en laat deze er een mooie crème van draaien.
Schep de crème bovenop de bodem, strijk mooi glad en laat alles een paar uur opstijven in de koelkast of vriezer.
Haal de cheesecake een kwartier vóór serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Geniet!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten