vrijdag 26 mei 2017

Chufa bananenbrood

 Tegenwoordig
tel je als foodblogger niet meer mee
als je niet minimaal 2 recepten
voor bananenbrood op je blog hebt staan.


Tijd om snel mijn 2e te publiceren dus!
Ik wil natuurlijk wel mee blijven tellen ;)

Het vorige recept was al glutenvrij,
deze is ook nog veganistisch.
En ieder geval
errug lekkuh!




Chufa bananenbrood

Ingrediënten:
250 g chufameel (extra fijn)
4 bananen
3 el kokosolie
1 el azijn
1 tl carobe
1 tl baksoda
1/2 tl kokossuiker

Bereiding:
Smelt de kokosolie in een bakje op de AGA.
Prak drie bananen helemaal fijn en meng olie, azijn, carobe, meel en baksoda erdoorheen.
Je kunt natuurlijk ook alles samen in de keukenmachine doen ;)
Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het beslag hierin.
Snijd de 4e banaan in de lengte doormidden.
Leg de helften banaan met de snijkant naar boven op het beslag en druk het er voorzichtig een klein beetje in.
Bestrooi deze banaan met de kokossuiker.
Zet de cakevorm op een rek bovenin de bakoven en bak het bananenbrood daar in 50 tot 60 minuten gaar.
Laat het bananenbrood afkoelen voordat je het snijdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten