woensdag 10 mei 2017

Ovengebakken melange van bataat, koolrabi en gehakt


Het is alweer een tijdje geleden
dat ik dit simpele gerecht maakte.
Het is even blijven liggen,
omdat ik twijfelde of ik zoiets simpels wel moest bloggen.

Maar vaak zijn het juist de simpele ideeën
die iemand anders inspireren tot iets nieuws
en dit gerecht had ook zoveel smaak
dat het zonde zou zijn
jullie er geen deelgenoot van te maken!



Ovengebakken melange van bataat, koolrabi en gehakt
(4 personen)

Ingrediënten:
400 g paarse bataat
350 g oranje bataat
300 g koolrabi
2 uien
3 tenen knoflook
250 g rundergehakt
70 g gekookte zilvervliesrijst

Bereiding:
Schil de bataat en koolrabi en snijd ze in dobbelstenen.
Schud ze om met wat olie en verspreid ze over een bakplaat.
Pel de knoflooktenen en snijd deze in plakjes.
Verdeel de plakjes in het mengsel op de bakplaat en schuif dan de bakplaat in het midden van de braadoven.
Laat dit mengsel daar 20 minuten roosteren.
Verhit ondertussen wat olie in een bakpan en rul het gehakt hierin.
Pel de uien en snijd deze in ringen of halve ringen en voeg deze toe aan het gehakt.
Bak dit op de sudderplaat of op de bodem van de braadoven tot gehakt en ui gaar zijn.
Haal de bakplaat uit de oven en schep gehakt, ui en gekookte rijst door het bataat/koolrabi-mengsel.
Schuif de bakplaat nog 10 minuten terug in het midden van de braadoven.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten