vrijdag 12 mei 2017

Nasi met koolrabi en gehakt


Heerlijk
was deze nasi met koolrabi.
Goed gekruid
en met een lekkere frisse crunch erin
van de koolrabi.

Ik gebruikte voor dit gerecht
van de koolrabi enkel de knollen,
maar je kunt prima
de stengels en bladeren óók in de pan snijden.
Ben je in voor iets anders?
Probeer dan eens deze gevulde koolrabi-bladeren.


  
Nasi met koolrabi en gehakt
(4 porties)

Ingrediënten:
750 g koolrabi
2 uien
2 tenen knoflook
250 g rundergehakt
120 g zilvervliesrijst
stukje gemberwortel
1/2 el gemalen korianderzaad
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
snuf citroengras

Bereiding:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil de koolrabi en snijd deze in blokjes. Zet even apart.
Schil en pel de uien en knoflooktenen en snipper ze.
Verhit wat olie in een ruime pan en fruit hierin ui en knoflook aan.
Voeg het gehakt toe en bak dit even mee.
Doe de blokjes koolrabi in de pan erbij, evenals de komijn, korianderzaad, paprikapoeder, citroengras en kurkuma.
Rasp of snijd de gemberwortel fijn en voeg deze ook toe.
Schep alles goed om en zet de pan dan 15 minuten zo hoog mogelijk in de bakoven.
Doe de rijst in de pan met groenten en gehakt en meng alles goed door elkaar.
Verhuis de pan naar de kookoven en laat de smaken daar nog een half uur op elkaar intrekken.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten