zaterdag 6 mei 2017

Rabarber-vanille kokospudding

Soms,
of eigenlijk wel vaker dan soms,
is het meest simpele
zó ontzettend lekker!

Toen de rabarber in ons groentepakket kwam,
opteerden de kinderen meteen voor
- alweer -
rabarbercrumble.


Ik wilde echter eens iets anders maken
en besloot een pudding te proberen.



Lekker was die,
deze pudding,
maar helaas niet stijf genoeg
om te blijven 'staan'.
In het recept heb ik daarom
de hoeveelheid agar agar verhoogd.
Hopelijk lukt het jullie wel!
En anders eet je de pudding gewoon wat minder stijf,
da's ook geen straf ;)


Rabarber-vanille kokospudding
(4-6 porties)

Ingrediënten:
400 g rabarber
400 g kokosmelk
1 tl vanillemerg
1 el rietsuiker
2 tl agar agar

Bereiding:
Was de rabarber en snijd deze in stukken.
Doe de rabarber met aanhangig vocht in een pan en zet deze een halve minuut op de sudderplaat. Schep de rabarber steeds om.
Doe de deksel op de pan en verhuis de pan naar de kookoven. Daar mag de rabarber in zo'n 20 minuten zacht en gaar worden.
Zet de pan weer op de sudderplaat en voeg al roerende de agar agar toe. Laat deze een minuut meeborrelen.
Doe de rabarber dan over in de keukenmachine en voeg de rietsuiker en vanillemerg toe.
Zet de machine aan en voeg beetje voor beetje de kokosmelk toe tot alles goed gemengd is.
Schenk de pudding over in een puddingvorm of, net als ik, in een springvorm met een doorsnede van 15 cm.
Zet de pudding in de koelkast en laat deze daar minimaal 3 uur opstijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten