donderdag 30 november 2017

Bananenbrood met maanzaad- en lijnzaadmeel


En we doen er nóg maar een!

Ik had natuurlijk hier én hier
al recepten voor bananenbrood staan,
maar bananenbrood is zo lekker
daar kan altijd nog wel een receptje bij, toch!

Overigens,
heb je geen maanzaadmeel of lijnzaadmeel?
Dit kun je natuurlijk ook zelf even malen;
gewoon in blender, keukenmachine of koffiemolen.


Oh ja...
mocht je nu de foto's goed bestuderen
en iets raars uit dit bananenbrood zien piepen...
Ik was zo maf om er meelwormen in te doen,
zo maf hoef jij natuurlijk niet te zijn ;)

Bananenbrood met maanzaad- en lijnzaadmeel

Ingrediënten:
3 bananen
250 g speltbloem
30 g gedroogde vijgen
30 g gedroogde dadels
1 tl carobepoeder
2 tl cacaopoeder
15 g maanzaadmeel
10 g lijnzaadmeel
10 g cacaoboter
1 el olijfolie
handje pompoenpitten
1 el appelazijn
1 tl baksoda

Bereiding:
Doe de cacaoboter in een bakje en laat dit bovenop de AGA even smelten.
Doe dan alle ingredienten, exclusief de pompoenpitten, in de keukenmachine en laat deze er een mooi beslag van draaien.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het beslag hierin.
Bestrooi het met pompoenpitten en druk deze er een beetje in.
Zet de cakevorm op de bodem van de braadoven en bak deze daar 10 minuten.
Bak de cake daarna bovenin de bakoven in zo'n 40 minuten verder af.
Geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten