zondag 12 november 2017

Gehaktschotel met banaan en pompoenpuree

 
Het gerecht van vandaag
vergt wat meer voorbereidingstijd
omdat je eerst de pompoen moet garen
om er een mooie puree van te mixen.
 
Maar als je dat, net als ik, in de oven doet
heb je daar echt niet zoveel werk aan.
Ik doe er meestal meteen wat meer
zodat ik ook pompoenpuree heb
voor dit lekkere brood of deze heerlijke drank! 
Mmm!!!
 
 
En ja, je ziet het goed...
Ik vergat een goede foto van dit gerecht te maken
en dacht er pas aan
toen enkel dit hapje nog over was.
Daar zul je het dus mee moeten doen ;)
 
 
Gehaktschotel met banaan en pompoenpuree
(4 porties)
 
Ingrediënten:
1 discuspompoen
100 g wortel
1 prei
1 tl koekkruiden
2 bananen
250 g rundergehakt
 
Bereiding:
Snijd de pompoen doormidden en schep er met een lepel de pitten uit.
Leg de pompoen dan met de snijvlakken naar beneden in een grote braadslede en schuif deze zo hoog mogelijk in de bakoven.
Gaar de pompoen daar in 30 tot 50 minuten (afhankelijk van de grootte van je pompoen). Je kunt met een prikker of vork heel makkelijk testen of het vruchtvlees zacht is.
Schep het vruchtvlees dan met een lepel uit de schil en in de keukenmachine. Let op: van mijn witte discuspompoen werd de schil hard in de oven, neem je echter een oranje hokaido pompoen dan kun je de schil mee pureren.
Doe de koekkruiden bij de pompoen en laat de keukenmachine een egale puree draaien. 
Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringen.
Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de prei aan.
Voeg het gehakt toe en rul dit gaar.
Snijd de wortel in kleine blokjes en bak deze mee met het gehakt.
Vet een ovenschaal in (20x13 cm) en verdeel het gehaktmengsel over de bodem.
Snijd de banaan over de lengte in plakken en leg deze op het gehakt.
Schep dan de pompoenpuree op de banaan en verdeel deze met de bolle kant van een lepel.
Schuif de ovenschotel bovenin de bakoven en bak deze daar in 15 minuten verder af.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten