maandag 20 november 2017

Groentenlasagne met plakjes biet


Ik ben er wel van,
van een lasagne of melanzane...,
van een ovenschotel die in laagjes is opgebouwd
met een rijk smakende saus
en 'lots of cheese'.

Het recept hieronder heeft niet 'veel' kaas,
maar 'heel veel' kaas.
Als je wilt
kun je dit best minderen hoor.
Leg dan alleen kaas als toplaag op de ovenschotel
en niet ook nog als tussenlaagjes.



Maar eerlijk is eerlijk:
ik deed de variant met tussenlaagjes
en genoot er met volle teugen van!
En ben nu nog steeds bezig
de tussenlaagjes weer uit mijn vetrolletjes te krijgen ;)


Groentenlasagne met plakjes biet
(4 porties)

Ingrediënten:
2 flinke rode bieten
200 g pompoen
1 aubergine
2 rode uien
6 tomaten
3 tenen knoflook
70 ml melkkefir (of crème fraîche)
100+ g extra belegen boerenkaas (ik gebruik altijd Loverendale)

Bereiding:
Doe de bieten in een pan en zet ze onder met water. Breng het water aan de kook en kook de bieten, afhankelijk van de grootte, in een half uur tot een uur gaar.
Laat ze dan wat afkoelen zodat je niet je handen brandt als je er dunne plakken van snijdt.
Pel de ui en snijd deze in grove stukken.
Pel de knoflooktenen en snijd deze door de helft.
Snijd de aubergine en pompoen in flinke dobbelstenen en snijd de tomaten in kwarten.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de groenten op.
Leg de tomaten met het snijvlak naar boven en prik hier en daar een stuk knoflookteen erin.
Rooster de groenten een half uur bovenin de bakoven.
Doe dan de geroosterde groenen, met het bakvocht, in een blender.
Voeg de melkkefir of crème fraîche toe en laat de blender er een mooie saus van draaien.
Vet een ovenschaal in en leg een laag van plakjes biet op de bodem.
Verdeel er wat van de saus overheen en vervolg met een laag van plakken kaas.
Leg dan weer een laag biet, saus en kaas en ga zo door tot alles op is. Eindig met een laag kaas.
Plaats de ovenschaal zo hoog mogelijk in de braadoven en bak de lasagne daar in 15 minuten verder af.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten