woensdag 8 november 2017

Komkommersoep

Het is een feit:
In Huize d'Agaraad is soep hét gerecht
om overgebleven groentes in te verwerken!
...of restjes spread of chutney
...of een restantje van lunch of avondeten.


Omdat er vaak overgebleven groentes in de soep gaan,
zijn dat vaak ook minder voor de hand liggende combinaties.
Vandaag bijvoorbeeld: komkommer en knolselderij.
Had jij het kunnen bedenken?
Ik heb ook geen idee
hoe ik het bedacht ;)


Maar het leverde een lekker soepje op
en dus deel ik het recept graag met jullie.
En als je zelf nou ook van die rare succes-combinaties hebt,
dan hoor ik het graag!


Komkommersoep
 
Ingrediënten:
2 flinke komkommers
gember (1 cm)
1 ui
1 teen knoflook
1 knolselderij
1 el appelazijn
chilipeper, klein stukje
1/2 tl Keltisch zeezout
800 ml water

Bereiding:
Pel en snipper de ui en knoflook.
Schil de knolselderij en snijd deze in dobbelstenen.
Snijd ook de komkommers in blokjes.
Verwarm wat olie in een pan en fruit hierin de ui aan.
Als de ui wat glazig is, voeg je de knoflooksnippers toe.
Voeg na een minuut de knolselderij toe en bak deze zo'n 5 minuten mee.
Snipper de stukken chilipeper en gember en voeg deze toe in de pan, evenals de komkommer en de azijn.
Schep alles goed onder elkaar en voeg dan het water toe.
Breng aan de kook en laat de soep in de kookoven een half uurtje sudderen.
Pureer dan de soep fijn en breng op smaak met wat zout.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten