dinsdag 14 november 2017

Chips van cavolo nero

We houden het lekker simpel deze keer
en maken chips van cavolo nero,
oftewel zwarte kool.
 Ook qua smaak houden we het simpel,
gewoon wat zout,
that's it.


Ik ris het blad als twee lange einden
aan weerskanten van de nerf af
en maak dus zo
hele lange chips.

Dit doe ik speciaal voor Ernst.
Hij eet de chips niet hoor,
hij vindt 'm niet lekker.
Maar hij kan er zo om lachen
als ik het lange eind kool,
met konijnenhappen
als een soort van haring naar binnen probeer te happen;)
  

Chips van cavolo nero

Ingrediënten:
palmkool
olie
Keltisch zeezout.

Bereiding:
Was de koolbladeren schoon en laat ze daarna drogen.
Ris het blad van de nerf.
Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en laat er wat druppels olie op vallen.
Hussel het koolblad door de olie zodat er overal een laagje olie zit.
Spreid het blad dan uit op het bakpapier. Laat het niet overlappen.
Schuif de bakplaat bovenin de bakoven en bak de kool daar in 15 tot 20 minuten knapperig.
Vergeet niet de plaat halverwege een keer te draaien en houd de kool de laatste paar minuten goed in de gaten. Eenmaal knapperig, verbrandt de kool snel!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten