donderdag 14 mei 2015

Ontbijt: Banaan-havermout pannenkoek


Wil je, net als ik,
je huisgenoten verrassen
met pannenkoeken als ontbijt?
Zo kun je dat doen:


Mix in de blender tot een egaal beslag:
70 gram havermout
2 bananen
2 eitjes
1 tl baking soda
1 el appelazijn
1 el honing
snufje zout.
En snijd een appel
in dunne plakjes.

Leg een vel bake-o-glide op de sudderplaat
en schenk hierop
vier mooie rondjes van het beslag.


Leg wat plakjes appel in het beslag op de plaat.


Als je ziet dat de onderkant van de pannenkoek
droger wordt,
flip dan de pannenkoekjes om.
En ja, bij mij frotten ze ook een beetje op
als ik de spatel eronder werk.
Geeft niets, komt helemaal goed!


Bak nu de andere zijde ook kort
en leg daarna de pannenkoeken op een bord
wat je hebt klaargezet op de deksel van de hete plaat.


Bak nu de volgende pannenkoekjes
en zo door tot je beslag op is.
Ik haalde er 12 uit.


Zo, de pannenkoeken kunnen nu op tafel!
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten