zondag 10 mei 2015

What's cooking op 10 mei: geroerbakte paksoi met sesamdressing

De paksoi moest maar eens de pan in,
beslisten wij.
We lieten ons inspireren door Veg!
en bij gebruik aan peultjes, erwten, lente-ui en nog wat meer
gaven we onze eigen draai
aan het uitgekozen recept.


Ernst sneed de paksoi in repen,
alsook een beetje rucola en spinazie.
Dat werd geroerbakt in een hete pan.
Na een paar minuten
 ging er wat fijngesnipperde gember, bieslook, rode peper en knoflook bij.
Even mee roerbakken
en toen gingen de groenten 
met een dressing van ketjap en geroosterd sesamzaad
in een schaal de warmhoudoven in.

Hierna bakten we kort
wat voorgekookte rijst.
Een 'klutsje' van ketjap en ei ging in het midden van de rijst
en werd er doorheen geschept
tot het ei gestold was.

Een gebakken zalmfilet erbij
en onze maaltijd was klaar!





De jongste zoon waande zich in oosterse sferen
en creëerde spontaan een Chinees teken op zijn bord ;)



Voor wie zich afvraagt
wat de bataat op het bord doet
terwijl die niet in het recept staat:

Er was weer een avocado in huis
en dat betekent chocolade mousse!
"Met buffelijs, mijn favoriete toetje", vindt onze oudste.
Voor de mousse had ik een paar ons bataat nodig,
maar de zoete aardappel die we hadden liggen
was veel groter.
Zo belandde het 'overschot'
als frieten op ons bord erbij.
Lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten