dinsdag 26 mei 2015

What's cooking op 26 mei: Hartige taart met paksoi

Vandaag probeerden we eens iets anders
met de paksoi in het groentepakket.

Van spelt- en maismeel
maakte ik een bodem voor een hartige taart.



Ik fruitte twee gesnipperde uien aan
en bakte wat reepjes gerookte ham op.
Er ging fijngesneden paksoi bij in de pan
om wat te slinken.
Voor wat extra smaak
gingen er nog 3 teentjes geroosterde knoflook bij.
Dat ging samen in het bakblik.


Op driekwart van de taart
werd wat witte kaas verkruimeld.
Onze oudste zoon houdt niet van kaas,
dus vandaar dat er een puntje niet meegenomen werd ;)


Bij gebrek aan room in onze keuken
en omdat er dus ook geen geraspte kaas door de vulling kan,
besloot ik de taart te vullen
met een mengsel van ei en kefir.
Wat zout en peper erdoor
en hup de oven in!


20 minuten op de bodem van de braadovenvloer
en nog 25 minuten bovenin de bakoven.
En dan?
Dan zit de hartige taart er zo uit:



Lekker toch?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten