zondag 31 mei 2015

What's cooking op 31 mei 2015: Pizza met bosbiet


Een nat en soms zelfs kil weekend in Helmond.
Geen weekend om in een tent te liggen.
Maar toch is dát wat de kinderen deden
tijdens het 24-uurs kamp van de scouting.
 Enthousiast, maar moe, kwamen ze thuis.
En de rest van de middag
hebben we het maar lekker rustig gehouden.

Vanavond was het tijd voor comfort food!
Niet uit het koffertje achterop een scoorter,
zoals Ernst eerst nog voorstelde,
maar met éxtra,
zodat het ook voedt tijdens het vullen!


Geinspireerd door Veg!
ging er vandaag bosbiet op de pizza van Ernst en mij.
 

De steel en het blad gaarde ik in de oven
en veranderde voor een deel,
samen met een ui, knoflook,
verse kruiden als rozemarijn, basilicum en oregano,
én de inhoud van een blik gepelde tomaten
in een pizzasaus.

De goed gevulde pizzasaus zorgde ervoor
dat er slechts 'voor de vorm' 
wat ui op de pizza van de kinderen hoefde.
Het is een vorm van 'bedotting'
die zij graag accepteren.
Misschien iets als:
Wat je niet ziet, dat proef je ook niet ;)




En zoals geschreven:
bosbiet op de 'grote mensen'pizza.


Natuurlijk met véél kaas.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten