dinsdag 28 april 2015

What's cooking op 28 april: stroganoff-burger met gefrituurde schorseneren

Er lagen nog schorseneren te wachten
op een schoonmaakkarweitje.
Dat klusje moest vandaag maar eens geklaard!

Omdat ik gisteren al soep-moeheid constateerde
was een schorsenerensoep geen optie.
Ik had echter ook geen zin om nog deeg te maken
(ik maakte al zoveel deeg, maar daar lees je morgen meer over)
en het bladerdeeg was op
en daarmee viel de platte schorsenerentaart ook af.
 En dus besloot ik te gaan voor een alternatief plan.


Er lag een pakketje stroganoff-gehakt in de vriezer
(een foute aankoop, normaal hebben we ongekruid gehakt)
en Ernst vermaakte dit tot 4 burgers.
Die burgers kwamen, eenmaal gaar,
te liggen op een bedje van sla en komkommer
en werden uitbundig gekapt
met nestjes gefrituurde schorseneer.



Dat zag er nog eens geweldig uit!

 Natuurlijk werd het 'bed' geregeld opgeschud en bijgevuld
en ook het kapsel bleef maar groeien.
Nog wat gefermenteerde worteltjes erbij
en we aten heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten