zaterdag 11 april 2015

What's cooking op 11 april: Pizza delicious!


Een jaar geleden op deze dag
werd bij ons
de AGA geïnstalleerd.
Een vlaag van verstandsverbijstering,
die enkele maanden duurde,
leidde tot de aankoop
van deze enorme brok ijzer.
En we hebben er nog geen moment spijt van gehad!
Nog steeds even verliefd als op dag één!


Het plan was om het feest te vieren
door vandaag alle ovens te gebruiken,
maar helaas gooiden externe omstandigheden
wat roet in het eten.

 En zo aten we pizza vanavond.
Hetzelfde als een jaar geleden,
alleen kwam die toen uit een doos
omdat de AGA pas net een kwartiertje aan het stoken was
en dus nog niet gebruikt kon worden
om iets op of in te maken.
Deze keer maakte ik ze zelf.




Voor de kinderen,
die snel iets wilden eten,
werd het een makkelijke pizza salami met ananas.
Voor Ernst en mij maakte ik er meer werk van
(wij konden het gebruiken...).
Het werd een pizza tonno met ui
met een hele speciale saus!





Voor de saus blenderde ik
de inhoud van een blik gepelde tomaten,
2 olijven,
1 teentje geroosterde knoflook,
wat walnoten,
een flinke hand raapstelen
en een eetlepel edelgistvlokken.

Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten